Sidevisninger i alt

torsdag den 20. oktober 2011

Mellerud 2011.. nu med Trolling?

Mellerud 2011-10-11

For ca en mdr siden, havde Niels en idé om hvilken gave man nu kunne give en kæreste, som egentlig ikke havde nogen specielle ønsker for noget materielt.

Jeg bliver nød til at bryde rækkefølgen kort, for i bliver nød til at se mit ynglings-klip! Det viser, at Niels har fået TOTAL tiltro til at jeg kan styre båden! Hvis man kan tage en "morfar" og slappe af mens jeg er bag rattet..så har man ski tiltro!


Kan huske den dag (aften- var det faktisk) hvor han satte sig ret tæt op ad mig i sofaen, og spurgte om jeg ville se min fødselsdagsgave. Nok også fordi det ville indebærer, at jeg skulle være frivillig til at ønske at bruge mine feriedage på det, og det skulle ønskes i god tid. Faktisk havde jeg fået et hint om at se om jeg ikke godt kunne få fri fra tirsdag i uge 41, og ugen ud. Hvilket jeg så måtte advisere Lene Kær om, som laver vores arbejdsplan. Hvilket var lidt underligt, ikke bare for Lene, men også at jeg på daværende tidspunkt ikke anede hvad jeg skulle bruge de dage til???
Men tilbage til Niels i sofaen! Han (tror jeg!) var ret spændt på min reaktion! Han fandt så en lille mappe frem (alt sirligt i system ha ha) med et par stykker farveprint af en bådshytte … i Sverige. 

Jeg blev utrolig glad! Endelig..væk fra hverdagen og alt det tumult der har været, før vi endelig fandt ro i hverdagen. Det vil sige endnu en flytning, for at komme væk fra kollegie-drengene som boede oven på, og i en dejlig lejlighed med plads til det meste, tilbage hvor det hele fungere mentalt. Tilbage til de gamle drenge i gården (Olesen, Frandsen og Nørremarken). Et dejligt sted, hvor Niels også valgte at sætte adressen pr 1. okt. Så kan vi jo sagtens kalde os en rigtig familie! Men flytningen og få alt på plads, kræver at man lige kan komme hjemmefra og se det hele i perspektiv og tage en dyb indånding og sige - vi gjorde det!

Så her sidder jeg nu! En dejlig hytte i Sverige, med plads til mere end begejstring! Med et glas vin og en kæreste der allerede på nuværende tidspunkt har gjort sig selv total uundværlig!

Turen (har lige spurgt for ikke at skrive noget sludder) var ment for mig, fordi jeg ville noget anderledes, og der tror jeg ski han har ramt rigtigt! Han sluttede så lige med ordene ”den var ikke ment som Trolling!”).

Den vender jeg lige tilbage til!
Det viste sig så jeg fik fri allerede fra om mandagen også?! TAK LENE!!!

Straks jeg vidste det, med sikkerhed – skyndte jeg at informerer rejselederen ”Troels Kløvedal”.

Han fik ændret færgeafgangen for et ekstra beløb. Men lige i dag, var vi ret enige om at det var givet ufattelig godt ud. Faktisk følte vi begge vi fik en ekstra dag ud af det!

Så efter en dejlig weekend med alle pigerne (alle 3!!) Maria, Maja og Jasmine hvor den stod på strik fra dem alle, dans og hemmelig chokolade spisning i sofaen! Her vandt Jasmine lige lidt opmærksomhed fra Maria he he..! – så fik vi sendt alle af sted mandag, og hentet båden som skulle med, så vi kunne komme ud og se Sverige fra kysten også. Og sjovt nok.. var der lige en levering fra Niels´ fiskekammerat (rigtige gode kammerat) bestående af et par ekstra fiskestænger. Takker Kim for både at rede Niels´ tur med selv at komme og levere det ”nødvendige” grej til det som ikke er Trolling-tur vel at mærke. Vores uge susede bare af sted i børne-uge og ”gubbi-redning. Hvilket så også desværre indebar jeg måtte tage afsked med min elskede ”Bertil”. Der har været fiske-død i akvariet og specielt ramt alle vores nye gubbier. Ej ikke alle, men en del. Men sender lige en tanke til min vel-udvalgte Bertil! Savnet!

Så alt i alt, var det en redning at Kim kom omkring med fiskestænger.

Vores mandag, som var samme dag som vi skulle til Frederikshavn og nå færgen, gik med lynpakning fra min side. Spurgte Niels som er et ufattelig dejligt menneske der laver pakkelister – kan jeg låne din liste??  Og lave en kopi-paste – skal nok undlade at pakke dine boxeshorts i min taske..men resten kan jeg vel så nogenlunde bruge?!
Han holdte sig så klar i baggrunden til alle mine spørgsmål! Dejligt!

Vupti.. så tror jeg skisme vi er klar skat! Med andre ord.. Nu tror jeg selv jeg er klar!

Af sted gik det, med beregningen at vi ville ankomme i god tid til færgen.

Vi havde lige en stund i bilen. Jeg brugte ventetiden på strik og den ”gamle” tog en lille morfar. Så var kl. 18:45 og vi kørte båd, bil og godt spændt humør om bord!
Så gik vi op og sondrede terrænet og fandt en god plads til både en-armet tyveknægte og strik. Her er det så ok.. nu det er ferie, at bruge de få sparepenge til lidt ufornuft.


Og hvad der er pudsigt er, at selvom man kom fra den en-armet plukket for det halve beløb han havde afsat, og efter en god gang trøst (skal nok lade være med at pensle det ud skat, hvordan dit hoved lå mit skød og jeg nussede dig i håret og spurgte om du virkelig ville bruge den sidste halvdel af det trods din manglende gevinst) og min vilje til endnu at trøste dig IGEN, når jeg nu vidste du ville komme tilbage med blot ”lommeuld” og intet andet. Men jo, jeg ved jo godt hvordan det er. Nå men da denne tyveknægt tog alt energi fra ham, lykkedes det ham at være så træt, at han faldt i søvn og snorkede (uden indrømmelse) højlydt midt i en halv tom lounge) med meget højlydte Svenske jenter!
Denne lille lur Niels fik på færgen var ret betydningsfuldt for mig! Niels har fortalt, hvordan han 2 gange er faldet i søvn bag rattet, fordi han var træt. Så viden om at vi havde knap 100 km vi skulle køre klokken lort, gjorde jeg synes det var ret vigtigt at han var frisk. Af færgen og så eller de 130 km mod målet i Mellerud! Under turen der var fyldt med vejarbejde, kunne Niels godt fornemme jeg var ved at være mør, så han sagde ”jamen skat..tag da lige at læne dig tilbage og sov lidt!”. Hmmm… hvem har modet til lige at gøre det, med den baggrundsviden? Ha ha nej vel!

Næ..skat jeg er skam ikke træt..hvornår er vi der tror du???!

Vi landende så omkring kl. 02:00.
Et glas vin, en ostemad..og så var det bare det bare at få kastet betræk på de dyner! Der var så to adskilte senge af ca. 110 cm bredde. Her måtte jeg så slå igennem og sige!!! ” HEY det er min 40 års fødselsdagsgave – så vi sover BEGGE i den ene!!!”. Niels har et eller andet..med at det er ok den første time, så vil han gerne have plads og rum til at brede sig! MEN nej!! Vi sov dejlig tæt! Så tæt..at jeg vågnede som jeg har gjort en enkelt gang har gjort før!! Med Niels´ hoved der letter fra fodenden, fordi han har ment, han manglede plads og via hans beregninger (Einstein´s teori der aldrig blev godkendt af de kloge hoveder) at ved at ligge sig i fodenden skabes der på forunderligt vis en seng som betegnes som en king-size seng??!
Han har ufattelig mange sære træk, men hold op hvor er de bare med til at give dagen mere at grine af!!

Knap havde han lettet hovedet fra puden før han sagde ”sikken en utrolig flot solopgang jeg har set gennem vinduet!” – uden yderligere forklaring på hvad pokker han lavede i den anden ende af sengen!.

 ”Øh okay..fik jeg vist hakket ud af en ellers forkølet morgen-stemme! Og kiggede ud af vinduet. Og sandelig om ”Troels Kløvedal” ikke havde ret! Smukt var det, at kigge ud over en blikstille sø! Så flot! Vi kom op, og fik lavet en rigtig dejlig morgen menu, med blødkogt æg og hvad der ellers indikerer en start på en fredelig ”ferie” morgen! Planen blev lagt! Jeg ville rydde af bordet, og så skulle jeg ellers bare hygge mig med at få strikket de lovede vinter-vanter til Maja, og Niels ville så ”rigge” båd og fiskestænger til.
Jeg havde sagt at hvis vi skulle til Sverige, ville jeg prøve at fiske!! Og det endte faktisk med, at jeg satte mig målet med, at jeg ikke ville vende hjem før jeg havde den flotteste laks på 12,8 kg! (Her mente portør Allan så, at min kæreste nok skulle regne med at ankomme til Danmark alene!).

Men jeg drømmer stadig! Jeg fik gang i strikkepinde og er kommet ret langt! Maja bliver så glad! Jeg gik ud til Niels med en kop kaffe efter ca. 1 ½ time. Glad tog han imod og jeg siger jer, sikken en glad mand med et ”Andersigne” glimt i øjnene, da han stod med ALLE de fiskestænger!!


Trolling.. ej da..vi bare skal ud og fange en enkelt fisk. Med de der 8-10 stænger efter…hm?? Så burde der være en chance for minimum en 10-12 stykker af  minimum 12,8 kg laks??!! Er det blondine-regning??
Hvad er mere optimistisk, end at skulle af sted ud med en gut, der allerede inden start ligner en der vil skide på en lotto-gevinst på flere millioner, bare han har mere end 1 stang i hånden!

Vi fik aftalt at vi ville ”bare” sejle ud og se på området omkring kl. 16.
Der gik så ikke mere end en time inden Niels stod i døren, og sagde der lige var kommet en ”trollingbåd” ind, og om jeg ikke ville med over og høre om hvad, hvor og hvordan. Med andre ord, ville Brian, Johnny, Sonny, og Ronni nok have sagt - ”vil du med over og sparke dæk” søster?! ;)”.

Det tog mig et split sekund at hoppe ud af morgenklunset, i et par gamle gode kammerater af Jeans og det samme med mine udtrådte støvler og sige ”så er jeg klar! 

Vi gik over til båden, og en ældre herre havde ganske rigtigt været ude og Trolle. I hans ”lille” kasse havde han en enkelt søørred på 75 cm. Og ca. 5+ af kilo! ARGH!!!.  Det er jo næsten min - måtte jeg påpege! Han smilte dog, og sagde han nu mente jeg måtte ud og fange min egen!

På vej derover havde jeg godt nok spurgt Niels.. hvad gør du hvis han er Svensker og du ikke forstår en dyt? (På båden hørte jeg en information fra kaptajnen – hvor de sagde ”alt personalet sover og de bedes ikke vækkes” hvor jeg så lige efter fortalte Niels, vi nok selv måtte tage roret, så  tror ikke Niels har nogen tiltro til mit sprogøre for netop dette sprog.

Men da vi efter samtale med denne rare gut, som havde tilbragt 5 timer på vandet, måtte den kære kæreste komme til kort – at jeg nok forstod mere end han selv! Så gæt selv, hvor godt kørende vi er her i smålandet af lille Emil fra Lønneberg?!

Vi takkede meget, da han åben og glædeligt fortalte om hans egne erfaringer fra området, hvad angik fiskeri. Han kom så selv 50 km fra Mellerud, men fiskede her i dag, da der var vestenvind (Min oversættelse ;)) så nu ville han lige op i det lille tilstødende lokale og have en kop kaffe, inde han tog fra Mellerud og vendte hjem med dagens aftensmad.

Jeg skal så indrømme efter at have set denne STORE glinsende fisk i kassen..var jeg ski lidt..argh..skal vi ikke bare se af at komme af sted??!

Da vi vendte snuden od hytten, foreslog jeg vi lige biksede en frokost sammen, og vi så lige kunne ”se” området kort efter?!

Niels sagde han lige ville ordne det sidste, og så kunne jeg lige hjælpe med at få båden i vandet når han var færdig. Aftale!!

Dog vil jeg så sige, på de få 10 meter tilbage til hytten, havde min hjerne planlagt, at vi ville kunne spare tid ved at jeg faktisk havde smurt frokosten, så der ikke skulle bruges ekstra tid på at sidde og vælge! Så gjort!

Resten af frokosten blev pakket hurtigt, og en bar chokolade, et par øl og sodavand og selvfølgelig ”cup-a-soup”.

Så gjaldt det. Kortet over søen blev klar, jeg løsnede båden, og så var vi på vej!


(Jeg tror faktisk det var hans sidste køb af Wobler, der ses på stangen – den uundværlige ”Golden Makrel”).

Vinden var så ikke helt stille. Manden der havde været ude, sagde der i byen var pt op til 12-15 meter i sekundet, men det mente han så ikke var derude endnu.
Det tror jeg dog der var, da vi kom langt nok ud.

Undervejs sad Niels helt stille, snakkede om vind og vejr og forklarede mig om de ting han havde set for ca. 10-15 år siden, da han var her sidst. Min tanke var nok mere.. er de fisk mon smuttet inden du får talt færdig??!

Men tålmodigt lyttede jeg. Jeg vil så lige her sige at Niels´ båd lignede (ved så ikke en dart om Trolling) en million og en optimistisk højproff sejler/fisker med stænger i massevis. Ret cool syn - selv for mig, der faktisk synes det er ret cool med 3-farvet eger i mine cykelhjul! Det her..må da være toppen af poppen?

Jeg havde sagt til Niels, EN stang ville være min. Om det er hans pt. (hvilket er det eneste der duer i Trolling-du-score-alle-laks-forum) ”THE GOLDEN MAKREL” eller ej. Bare en stang til min 12,8 kg´s  fisk!!!  Vi var knap nået ud hvor der var mere end 3 meters dybde …øj! Se her skat.. du tager lige den her stang, så gør du sådan..og så lader du den gå på 90..så stopper du den, tager linen og på med den og dut der og dat..sådan, så op i den bagerste holder. Så tager du lige den der…130 skal den stå på..dut der og dat, så stopper du den og sætter den i den forreste..og den der..den sætter du på…

ØH???

Ja....så har vi 6 stænger ude af 10. Når du høre den her lyd.. (den kan ikke beskrives..men burde få enhver lystfiskers puls på max!) så skal du reagere, så er der noget!

Hm..okay. ..3 stænger?????

Jeg skal bare bruge en med blink og bly, om der så er orm eller noget Birtney Spears blink på..bare min laks vil æde den råt!! Var så bare min tanke.

Synes også lige i skal se ”min” beklædning.
Trunte-dragt No 1!!


Niels – jeg ved, at jeg mod mine pigers vilje tog dig med på racercyklen i Dollerup bakker, og kort efter i Øbakker, da jeg ikke kunne tage modet fra dig det første sted..MEN jeg ved du mener det godt, tester min stressfactor, reaktionsevne og ikke mindst min forståelse for din sport. Jeg må så igen fortælle dig, vi er begge konkurrencemennesker. Jeg har det med Trolling som med cykling! Jeg ved jeg har givet mig fuldt ud, når jeg ”knækker” mig på målstregen!!!! Så skat, kom du blot med større bølger end du gjorde i dag, selvom du mente det var max du selv ville sejle ud i. Har lidt svært ved at tro du kan sige nej til en fisk større end den vi to så han havde med ind, hvor der er vilje er der vej. Jeg er ret sikker på jeg nok skal få bid. Det blev ikke i dag. Min tålmodighed var vist lidt større end din. Jeg var ok med lige at se, hvad det her går ud på, og du ville gerne vise mig gevinsten. Ved hvad du mener. Jeg er dog mere end klar på det først bliver om et par timer vi er på båden igen.
Det er jo helt vild sjovt det her!!

Du har været tålmodig, selvom jeg uhjælpelig stod og argumenterede for at båden og jeg ikke kan sammen, når du bad mig styre den!!! Båden – som jeg har døbt Freja (ved ikke om vi er enig) er bare jaloux som bare pokker, og mener ikke at jeg som Q har noget at gøre der og specielt ikke bag rattet! Hold da k… den opfører sig værre end nogen anden jeg har kendt! Den gør det total modsatte af hvad jeg gør! På et tidspunkt, med alle disse snører i vandet, og Niels der stod i vejen for jeg kunne se mine egne flydere, så gik det ski helt i kaos!! Dvs. jeg synes det gik ret fint!

Jeg havde fået at vide han lige skulle et eller andet, så jeg måtte lige overtage. Jeg påpegede dog IGEN at Freja og jeg bare ikke er enige om, hvad der styrbord og bagbord (da Niels heller ikke kan huske det, er det ski okay!) men uanset, så taler vi ikke samme sprog båden og jeg! Nå..men jeg skulle lige i et par minutter følge disse flydere, som ses bagud …og holdte bare fast i rattet i samme retning …som jeg så åbenbart????? For pludselig råbte Niels..vend båden???! VEND?????????????????

Jamen..den gør sq hvad den vil?? Og puha..Niels greb rettet og sagde horisonten drejede lige 180 grader?!

Ej..du..det må være fordi du stod i vejen for jeg kunne se mine flydere, ellers var det undervandsstrømmen eller endda de 20 meter høje bølger der lige har rokeret os rundt? Det er bestemt ikke fordi jeg hang i rattet og sejlede efter hvad jeg kiggede efter vel…..hm…! Jow det var det. Lige der..er jeg bare ikke stærk. Jeg påpegede, at jeg bare ikke kan styre den pokkers båd, holde øje med min 12,8 og se hvor jeg sejler! Så jeg mener bestemt, at det er uansvarligt af ham, at have mig under oplæring i dette Trolling, som jo ikke er hvad denne tur skal komme ud på, og så at vi ikke har Kim med!!! Du må ski kunne lærer mig at Trolle, mens han styre den båd!

Jeg ved, at Niels rigtig gerne vil og har tålmodigheden til at lære mig det med en fiskestang. Han er ufattelig rolig og fattet. Ingen råberi -  ( her vil kammeraterne så nok tænke..hvad er forskellen på hende og os?? At jeg er nybegynder, og han ved han får samme tur af mig på landevejsraceren ;)

Ved så ikke om Niels har samme bekymring for sine kammerater, som for mig?. Under turen spurgte han flere gange.. ”hvordan går det? Skal du have en tablet mod søsyge? Bølgerne er ret kraftige? Har du det okay?”.

Det var en fantastisk tur, selvom vi intet fangede, så lærte jeg noget! Naturen er så sørens flot.


Det er ikke sikkert jeg lige husker noget af det jeg lærte i morgen (eller i dag er det nærmest), men at have en kæreste, der har tålmodigheden til at jeg vender båden 180 grader med 8 snører der kan vikle sig ind i hinanden, og stadig siger ”ja ja..det fikser vi, bare rolig! Det er svært, jeg ved det jo!”. Tusinde tak for din måde at være på og introducere mig i din verden, med smil og masser af din sublime tålmodighed, så kan man ski kun synes det her liv omkring de 40 – snart – bliver de mest fantastiske år af dem alle.
Men når jeg nu fanger min 12,8 kg´s laks, så er spørgsmålet, vil han kun holde mit praleri ud resten af livet? Ha ha ha…

Ved ikke om min tvivl skal være så stor, når vi nu synes det er vildt dejligt, at jeg sjosker rundt i flydedragt og forsøger på at se ud som jordens frækkeste lille trunte og han i ”sparkedragt”..mens han vasker op. Hvor er det bare dejligt at det hele kommer an på det der inderst inde, og ikke alt det ydre.

Skat..vi ses i morgen tidlig med morgen hår og begge i boxer og T-shirt – jeg laver morgenmad og du sørger for båden og stængerne er klar til endnu en dag med store forventninger til de blanke store fisk vi skal have i dag!

D. 12/10 2011
Så blev det endelig morgen.. Niels synes vist det blev lige tæt nok, for han var ikke at finde i ”fodenden” til morgen, men i sengen over for.

Det var så i dag, vi fik aftalt vi skulle ud før fiskene for alvor fik øjnene op for hvad en krog er! Vi fik endnu en dejlig morgen-menu med blødkogt æg og det hele. Og nu vi var der, så klappede jeg lige et par hurtige frokostmadder sammen. Der skulle ikke spildes for meget tid, så vi snart kunne komme af sted.
Tønden skulle lige besøges for mit vedkommende. Nu er det bare sådan, at min ende har ret specifikke krav..så det kan godt tage op til dage at finde det rette ”bræt”. Her til morgen ville jeg så se af at få det gjort i en fart, så vi kunne komme af sted. Men jeg valgte handicaptoilettet, hvor der både var bruser og toilet i et..smart ik..for så skulle jeg ikke bruge tid på at gå fra det ene rum til det andet! Men på sådan et toilet for disse uheldige mennesker..er toilettet hævet 10 cm over et normalt?! Bare det gjorde mission mislykkedes. Så måtte bare komme videre til næste proces – bad. Så tilbage til hytten. Ingen Niels???

Der gik 10 minutter.. stadig ingen Niels? Hm, der må da være grænser for hvor meget mandens mavesæk kan indeholde?!!!

Jeg trak i min lille frække røde ”trunte-dragt”. Og tænkte jeg ville gå ned til båden, med det jeg skulle have med. Og hvem stod midt i båden! NIELS!! Altså!

Måtte så lige gale op om jeg havde spildt 10 minutter på at vente! Men dem havde han så indhentet ved at pynte båden med de flotte buede stænger, der er super klar til at kaste snøren i vandet.

Af sted gik det.


Vi startede med alle 10 stænger i dag! WOW! Men vi mente stadig den gamle gut med den store ørred havde ret i, det var i overfladen de var. Så vi fik sejlet rundt, og ja man jo godt sige vi nød stilheden på mere end en måde. For der skete godt nok ikke meget?

Et par gange måtte Niels hive hans planner board (det jeg hidtil har kaldt ”flydere”, som de så ikke hedder fra i dag – er gået ind i de professionelles sprogbrug nemlig) ind, da den drillede. Men ellers stilhed!

Intet bed på. Og jeg fik så mulighed for at få stillet nogle spørgsmål, og de yderste stænger der bare flyder i overfladen skulle lige ind et par gange, og et par andre stænger, så jeg fik igen mulighed for at lære at sætte dem ud med det der i går var dit, dut og dat med de rigtige ord i dag. Selv det lige at trække i linen og høre den siger det rigtige og der er træk på med den specielle lyd, fik jeg også rimelig styr på. DEJLIGT!

Vi fik snakket om alt, og må da sige de tidspunkter hvor man får talt de ”dybe” samtaler da bestemt er oplagt på sådan en trollingtur. Så til de piger, der ikke synes deres mand spørger ind til dem, eller blot at samtalerne ikke er dybe nok – kan jeg varmt anbefale – tag med ham på trolling! Måtte på et tidspunkt sige til Niels ”hvor pokker kom det spørgsmål fra?”.  

Vi havde så været på vandet i ca. 5-6 timer og synes vi selv forsøgt en del, og lige her var der vist ingen tvivl om at Niels var ret træt af,  ikke at kunne vise mig hvor spændende det kunne være - faktisk. Han var ved at være klar til at hive snøren ind. Men synes godt nok – at nu havde vi brugt tiden til at rigge det hele til, så min mening var at han lige måtte sætte sig ned og klappe hesten og udvise tålmodighed, som den fisker han nu en gang er!.  Jeg gik med til at vi hev dem ind, men vi er ikke færdige, så må vi sætte dem ud et andet sted!

Den købte Niels.

Så han foreslog vi fiskede lidt mere kystnært. Så gjort!
Jeg vil så gerne vise jeg en million af de billeder der ar taget fra både, men i må nøjes med et par stykker løbende.



Og da vi så igen sad og kiggede ud over den klare skyfri himmel, med den flotteste sol der genspejlede sig i søen, ja så føj den gamle fisker op af stolen. ”Der er sq bid!!!!”. Lige her koblede min hjerne fra, og øjnene flakkede rundt på samtlige 9 andre stænger! Ingen af den havde lavet den ”LYD” du ved!!! Men Niels stod lige foran mig og hev en ”downrigger” op af holderen! Det var så den stang der var mundlam, men med bid! Hold da op! Så kastede han stangen over i mine hænder, og begyndte at hive de andre snøre ind??? Det er så her, jeg total mister logikken?! Det er jo kun 1 stang der har bid – hvorfor skal alle de andre så hives ind, for at vi så mister chancen på dem mens?! Men det gør man altså! Fordi ellers kan fisken kludre de andre snøre sammen (mener jeg det var!). Og jeg måtte lige lytte til hans råd.. giv den fri line … så træk lidt indtil den gør modstand..så slip igen..og jeg gjorde bare som der blev sagt, for der er intet erfaring fra mig at hente! Niels fløj rundt som en ål i båden, på samme tid med kommandoer! Ufatteligt hvordan han kan multitaske!! Jeg fulgte så efter med løbende beretninger om ”den trækker altså ikke?” - ”der sker intet” – ”linen er bare slap??” – Niels holdte øje med den og stod klar med et mega stort net. Jeg hev ind og hev ind…intet modstand..lige til den nåede overfladen! ØJ Niels´ puls faldt brat!


Det var en rigtig stor gedde. ØV! Ingen Ørred eller Laks. Jeg må så nok sige – den der var mest skuffet var Niels! Jeg var ski egentlig glad for at den første rigtige fisk jeg fangede, ikke var en sprællende 12,8 kg´s, for jeg havde ingen fornemmelse af hvordan og hvad der skal gøres. Så jeg var en del mere afklaret med, at det var en meget mindre køn fisk, hvis jeg nu skulle være gået i panik eller lign. Så det var ski helt fint skat! Nu ved jeg lidt om hvad det drejer sig om, og med din guidning hele vejen igennem, så frygter jeg ikke en mere kødfyldt fangst næste gang! Og den skal nok komme!
Vi sejlede så hjem, og allerede i dag går styring af båd meget bedre!! Erfaring kommer, tror jeg på!

Vi kom hjem, og fik de 10 stænger hevet med op til den lille hytte. Et bad, og så startede Niels ellers med Cobb-grill og mørbrad. Lækkert!! Så endnu en vellykket dag – med ordene fra Niels ”kæft skat – du har en lækker røv i den flydedragt!”. Her vil i så se et billede, og vide hvor usandt han taler ha ha..



 Men fedt vi skider højt og flot på alt det, og har så mange oplevelser vi kan sidde og grine af!

Tak for endnu en dag.

Vil så lige slutte af med at sige – JEG har bedt Niels om (efter et tip) at knalde noget bly på de stænger, så vi SKAL af sted i morgen, og dropper det med at fiske i overfladen. Vi skal i dybden!!


Så nej Niels – jeg vil gerne, og jeg føler ikke jeg skal gøre det for din skyld. Men hvis du er en rigtig kæreste..så sørger du for de stænger er klappet og klar til i morgen, så jeg også kan prøve det, inden vi skal hjem!
Lige pt er han gået kold ”men jeg sover ikke”?? Se selv..og vurdere.. Det er hårdt at have en nybegynder med om bord!!


MERE KOMMER LØBENDE..FAMILIE-TID NU!



Dag 3.
Efter en god nats søvn, stod morgendagen egentlig uden plan! Det blæste en pelikan her i Mellerud. Både Niels og jeg havde på skift gået en lille tur lige ud for enden af huset og vendt, for så at komme tilbage med ordene.. ”vinden har bare ikke lagt sig!”. Gode råd er dyre, når jeg tror det gibbede lige så meget i mig, som det gør ved Niels for at komme ud og feje den skuffende gedde ud af hovedet for en laks eller tilnærmelsesvis en ørred!
Jeg adviserede kaptajnen om jeg ville gå op og tage et bad! Lige da jeg tændte bruseren.. kom der lige hvad jeg mente var dagens kanon idé! Vi har ingen netforbindelse her. Det er så pokkes fredeligt nemlig. Men kors hvor ville vi gerne vide om vindstyrken tog til, og om der kunne være en chance for bare lidt fiskeri!
Jeg skal blankt indrømme – jeg er godt nok ved at kunne se sporten i det her trolling-værk! Jeg ved en del af det er, at det aldrig er blevet presset ned over hovedet, det har ikke været noget jeg skulle, fordi det vil gøre Niels glad, men nærmere ”jeg har stængerne med, hvis du gerne vil prøve, og hvis ikke, er der så meget andet vi kan se og gøre”.  Det er så utrolig dejligt, at jeg ikke skal være noget fordi han synes, men at jeg har valget! Og alt i alt, har det nok fået mig til at sige, prøves skal det.
Hans ufattelig gode måde at tackle stresset situationer på, er uhørt! Selv fra mig! Han har fatning, selvom jeg står med stangen og synes det virker ski ret kaotisk, han flyver rundt i båden som en ål, og næsten som en tegneseriefigur – stopper han nærmest op kort og taler til mig total normalt, indtil jeg har forstået beskeden, og med et - suser han rundt igen. Og jeg føler mig så forbandet sikker på noget jeg INTET aner spor om???! Nok fordi han er som han er! Han er bare vildt dejlig og jeg er godt nok rævestolt af at jeg fik chancen for, at have ham som MIN kæreste!
Nå, men under dette bad, kørte hjernen som gal, ville finde en løsning og i tanke om en anden mand - som kunne bruge google mm. MIN FAR! Jeg kunne jo sende ham en sms, og bede ham tjekke vejrudsigten ud for dette område. Det gik stærkt med at komme tilbage og fortælle Niels om måden at få kontakt med Voldborg!
Han købte idéen! Og lige da vi spiste, kom jeg i tanke om, at det jo kunne være den gamle ikke så beskeden før alt for sent! Så spurgte Niels om vi ikke skulle lave en ”copi-paste” til Kim – Niels´ gode fiskekammerat. Dog fik jeg slette ”hej far” he he..
Sandelig, om den gamle ikke svarede kort efter. Vi kunne dog ikke helt forstå, at han skrev vindhastigheden skulle være 5 sek/m? For så er der godt nok forskel på de danske og svenske pelikaner!
Men nu vel. Niels ”Kløvedal” tænkte og tænkte! Og så kom guldkornet! Vi tager båden op!!
( - vi er så bare Niels) og jeg smurte madpakker!
Vi tager til Åmål i dag. Sætter båden i, for der er større chance for at vinden ikke er så kraftig, da søen ligger lidt gemt.
De madpakker blev smurt i en fart, og ja som sædvanlig tog det Niels et split sekund at få båden op fra Mellerud og så var vi af sted!
Ret kort tid efter var vi søsat ca. 50 km herfra. Og på vej ud fra Åmål.
Da vi var tilpas langt ude, så kom det endeligt! ”Så Heidi, så kan du godt rulle dine stænger ud!”. YES! Og jeg vil så lige tilføje, at Niels have åbnet den gyldne box med wobler og spurgt hvilke jeg fiske med! Wee.. jamen jamen jamen… lad mig sprede min manglende ekspertise, - den der og den ja og den der! Så mine stænger var bare klar!
Her havde Niels så lige lavet en ”joker” stang! Dvs. vi har en stang med, hvor der er en stopper, der ikke lige fungerer! Den havde han så sat på den wobler han mindst troede på, af mine stænger! Fair nok – den trick skal jeg nok huske min kære ven!
Der var ikke gået mere end max 15 minutter efter alle stænger var ude, så lavede Niels lige det berømte panik-råb! ”DER ER BID!!!!”.
Hold da op jeg lige panikkede!
Argh stress!! - ..hvilken stang der var bid på, var jeg ikke i tvivl om! Den blev nærmest kastet i mine hænder!
Niels sagde ikke rigtig noget, stod få sekunder og fulgte snøren.
Hvad skal jeg gøre???! Niels begyndte at kigge rundt ret strategisk. Jeg ruller lige dem her ind, så gør du lige sådan lidt, men giv den lige lidt line, så den bliver træt. Så er den nemmere at få ind. Men ikke for meget. Kort efter – så kan du begynde at trække den ind! Bare langsomt, til du får modstand. Så gjort! Der var bare lige en finde!!! Ser i, det var jo så den wobler min kære kæreste troede mindst på, så gæt hvilken stang den sad på! Nemlig! Den der var ”låst” med snøren om fiskehjulet for at låse den!
”Øh Niels, den vil ikke rigtig???” – er det ikke fordi det er ”den der” stang du ved???”.
Hm Niels´ ansigt kan jeg så ikke lige huske, men jo jeg skulle lige krænge linen fri, så ruller det.. husk lige at hold fingeren på snøren!
Så gjort. Hele vejen ind og hele kampen med fisken var godt nok hård, men jeg havde jo alt den ekspertise jeg behøvede ved siden af mig. Og det gik forrygende!
Niels sad helt ude ved motoren, total klar til at hive den op i net.
Lige der - var jeg rigtig bange for han skulle blive så ivrig, at han faldt i vandet, for så var vi godt nok på den! Men han lovede mig at blive ombord!

Så kom den ind! Det er hvad vi kalder en ”blankfisk”. Svært at se om det er en laks eller ørred. Måske pga årstiden eller fordi -  ja det ved jeg ikke. Men en af de to! (Det var så en søørred ;) )

Puha, pulsen oppe så kort tid efter vi havde sat stængerne ud, det kunne da kun være gode tegn!
Vi fik de stænger ud, der nu var trukket ind ud igen. Niels gav da lige en omgang ros for både samarbejde og fisk. Så var optimismen på plads. Vi tøffede derud af i trollingtempo – hvilket i Sverige er 3 knob ;) og der var igen masser af tid til at nyde udsigten!

Men må så sige der ikke lige skete noget i et par timer.


Der er så heldigvis smukke kløfter man kan kigge på, og igen de der dybsindet spørgsmål fra Niels. Jeg satte mig så ned i kahytten for lige at lave en suppe. Men heldigvis inden jeg havde fået åbnet for det skoldende vand råbte Niels ”SÅ ER DER BID!”
Alt fløj rundt i kahytten..og så ellers bare op!

Så pokker i det da! Så skete der noget igen! Men dette bliver så dagens øv historie. Vi havde bid, men den fik sig revet løs. Med Niels ”must-have” nemlig – den gyldne makrel! Damn dumme fisk! Resten af turen blev ren nydelse. Med en lille meditation, snak og suppe, madder mm.
Vi brugte tiden på at få lavet en slagplan for i morgen.
Jeg ville jo så gerne tidligere af sted, så vi kunne få lidt mere ud af dagen på søen, og Niels sagde – altså det skal jo ikke være trolling det hele, det er jo din ferie! JO men JEG vil gerne. Vil du hjælpe eller hvad? Ellers havde jeg den tanke om jeg selv kunne søsætte båden i morgen ha ha..
Vi fik båden op, talt med et par lokale, som Niels mente var lidt forbavset over han ville slæbe mit køn med på båden he he.. ja misundelse er en grim ting.
Da vi kom hjem til Melerud, lavede jeg mad, Niels fiksede min fisk. Det er og bliver hans job. Lugten af død fisk kommer ikke til at tiltale mig! Han har lagt dej til boller vi skal have med i morgen. Jeg er sq bare Danmarks heldigste kvinde!

Jeg har fået min vilje! Vi tager af sted senest 7:15!! Tak skat! Jeg skal nemlig have en større fisk i morgen på min ”joker-stang” med min wobler som du ikke tror på, men som gjorde du kan få mad i morgen! Nu er det snart seng, efter ost, vin og øl og selveste Niels i sparkedragt og ditto her! Total usexet er vi, men hvor er livet bare skønt!
Mere senere..men nu sengetid.. Har to tøser og en kæreste der står tidligt op for at fejre min 40 års fødselsdag sammen med mig, hvad kan man mere ønske sig??!!. Mangler bare Jasmine, men hun må arbejde og passe lejligheden + fisk.